Wild animals

large (20)

”Have you heard, it is gonna be a storm tomorrow” sa Mats när han kom in på kontoret idag. Resten av oss hade redan anlänt och satt tysta på våra platser. Professorn är i jylland idag och då är stämningen lite mer avslappnad och pratsam.
”I heard something about that” sa jag från mitt skrivbord, glad över att Mats hade kommit till jobbet.
”I will be at home waiting for a package tomorrow” sa han nästan glad över att slippa komma till jobbet.
”Hmm..I wonder if I should be expecting some package tomorrow as well”. Jag vill lika lite komma hit om inte Mats är här. Vi är ju en package deal.

Jag kände mig hungrig, magen är fortfarande på melbourne-tid så det händer att jag blir drabbad av akuta hungerkriser på helt märkliga tider ibland. Jag gick mot köket och träffade på Jens i korridoren. Jens är som en stor björn som alltid vill leka lekar med mig. Vi hälsar på varandra som kapten och sailor, han älskar att dyka upp från ingenstans och skrämma mig när jag är i min egen bubbla och om det är mörkt och jobbigt och jag är kramsjuk så ställer jag mig bredvid honom och ser ledsen ut så att han lägger en arm över mina axlar. Vi har en fantastisk arbetsrelation och han är en sådan genomsnäll och hjälpsam människa som jag tycker om så väldigt mycket.
”Welcome back sailor” sa han till mig och jag stannade upp för att socialisera lite.
”Capten” sa jag och nickade med huvudet.
”How was Australia?” frågade han mig nyfiken och väntade med spänning på mitt svar.
”It was good, very good and it was summer over there so it was very nice to just walk home in the nights” sa jag med glittriga ögon. ”I got to pet a koala, a wallaby and a dingo”.
”Aww I saw the picture you send, holding the kangaroo like a baby, you looked adorable”
sa han och såg genuint glad ut för min skull. ”And you didn’t bring one home with you?”
”You know they are paranoid over there, the poor kangaroo needed a visa to leave the country”
sa jag halvt skojandes, halvt allvarlig. Det tog de en evighet att godkänna mitt turistvisum och när jag väl anlände på flygplatsen blev jag grillad med frågor för att höra om min berättelse var på riktigt.

Fågeln fick syn på oss i korridoren och verkade vara på väg åt vårt håll. Åh herregud tänkte jag inombords, jag orkar inte bråka igen över en mac adaptor som vi gjorde igår och han är den typen som kan vara sur i flera veckor.
”You got to pet wild animals?” sa han helt gullegull och lutade sig mot glasväggen bredvid mig. Jag var paff i några sekunder, hade förväntat mig något surt från hans håll.
”Yes, they brought them to the conference dinner. At first I thought that somebody brought a dog to the dinner..you know maybe aussie style or something. Turns out the dog was a dingo” sa jag tetraliskt viftandes med händerna i luften. Jens skrattade högt medan jag pratade bubbligt och charmigt, jag hade saknat Jens så mycket.
”So are you actually thinking of going again next year?” frågade fågeln och jag höjde på axlarna.
”I guess so..it is very far away but I met so many nice people over there that I’d like to see again” sa jag lättsamt och fågeln verkade inte gilla vad jag sa. Förmodligen för att jag var omringad av killar på alla bilder som hade lagts upp på Facebook. Fågeln verkar tro att jag tillhör honom även om han inte riktigt vet om han vill ha mig. Jag började berätta om en händelse på flygplatsen och fågeln gick iväg efter att ha fjäskat färdigt.
”Welcome home again missy, we missed you over here” sa Jens ärligt och det strålade om mig. Jag hade saknat min jobbfamilj, några av dem iaf.

Annonser
3 comments
  1. Fågeln kan få flyga iväg ja, alldeles för velig den där… Även om han säkert är snäll och fin innerst inne så kan dålig självkänslan (i och med uppmärksamhetsjakten är det min teori haha) få vem som helst att bete sig lite illa…

    Kramar <3

  2. Linnéa said:

    Men oj, fågeln verkar ju inte veta vad han vill. Jobbigt. Hoppas ni inte blåser bort i stormen <3

    • Fågeln är så velig att jag har nu helt gett upp. Det är verkligen slöseri med energi, det är så inte värt det. Stormen var helt mysig, läskig men mysig. Hur är det med dig fina? Puss <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: