En fin man, del två.

  large2

”Så du är svensk du?” sa han på bräcklig svenska med någon mindre dansk brytning i bakgrunden. Det fick mig att le stort. Alltid när de försöker att uttala svenska ord så är det så fint, så högtidligt och långsamt. Danskarna alltså, de kan vägen till mitt hjärta.
”Jaaa, det är jag” svarade jag glad och berusad. Det var den perfekta kvällen för att sitta på en uteservering och känna dagens sista solstrålar bli svagare för att sedan överröstas av hundra ungdomsröster där bakom oss. Vi delade en bänk med många andra, jag satt rygg mot rygg med en annan kille och på något sätt blev allting till bakgrundsmusik för jag var inte intresserad av något annat än hans grön-blåa ögon. Det blev en till öl och sedan en tredje kille kom och satte sig med oss. Caro var upptagen med att prata med en rolig gubbe från deras IT avdelning och jag var modig nog av alkoholen att ta över all uppmärksamhet vid bordet. Jag gillar dig såhär Nat, tänkte jag för mig själv, rolig och karismatisk och on top of your game.
”Vad kan du för språk förutom svenska då?” frågade ena killen och allas ögon var på mig igen. Jag rablade upp ett gäng språk och när jag kom till italienska så lyste det om hans ögon. ”Parli italiano?” frågade han mig och då var det min tur att tappa hakan. Han hade bott i italien i åtta månader och kunde konversera fritt på italienska. Jag kände mig lite kär i honom.

Och när han pratade med andra istället för mig så gjorde det inget, jag såg till att socialisera med hans kompisar, hålla mig på en glad och flörtig nivå men utan att gå över gränser. Och de var som väluppfostrade hundar, svarade på mina signaler, tittade och log och skrattade åt något roligt som jag sa.
Jag pratade på, viftade med händerna för att illustrera något och just då tog han båda mina händer, tittade på mig och log, fladdrade med ögonlocken och sa entusiastiskt..”mmhhmmm”. Jag skrattade högt och tittade bort med blicken, alldeles röd om kinderna och han släppte inte mina händer över bordet, höll de hårt och klämde till lite då och då. Det var hans sätt att ta uppmärksamheten tillbaka när jag hade lite väl roligt med hans kompisar. Ah herregud det krävs så litet för att få mig att flyga bland rosa moln.
”Kvinna, behöver du gå på toa?” frågade Caro som satt bredvid mig och jag tittade åt sidan och log, händerna fortfarande låsta vid hans stora händer.
”Jooo..” svarade jag lite förvirrad, med huvudet som kändes som bomull. Jag tog bort händerna från hans, plockade upp mina lilla väska och räckte den åt honom. ”Håll koll på den okej?” sa jag helt seriöst med flörtiga ögon och jag insåg inte att jag lutade lite väl mycket över bordet och att han kunde se rakt in i min urringning. Eller så gjorde jag det med flit, vem vet. Han la båda händerna över väskan och svor där och då att den var i säkert förvar. Jag reste mig upp från stolen och log mot honom, att lämna väskan hos honom var mitt sätt att se till att han inte skulle försvinna någonstans medan jag var borta.
Jag och Caro började gå mot hennes arbetsbyggnad som ligger på andra sidan gatan. Enklast att gå där för att slippa stå i kö vid bartoaletterna.
”Hördu, dens kompis Niklas, den är snygg osv men min kompis Johanne har varit där och…”. Caro hann inte avsluta sin mening för att jag avbröt mitt i, ”Den har en liten snopp?”. Vi pratar alltid om killar som ”den”, they’re male objects.
”Ja!” sa hon och vi skrattade båda två medan vi gick uppför trapporna på hennes byggnad.
”Men jag är inte intresserad av kompisen, jag vill ha dendär långa, Mads” erkände jag fortfarande lite röd om kinderna.
”Ja den är lång och vältränad..så det kan bli bra detdär” sa Caro road av det hela. Förmodligen lite stolt över sina people matching egenskaper också.
”Jag tänker gå hem med den” sa jag när vi kom ut från toaletterna på andra våningen där Caro håller hus. Jag drog ner dragkedjan där framme på klänningen någon centimeter till och tittade på Caro, ”I förebyggande syfte”.
”Japp” sa hon och vi skrattade igen medan vi gick nedför trapporna för att gå tillbaka till baren.
”Måste ju undersöka den där lägenheten du pratade om på nära avstånd” la ja till och Caro nickade medhållande.
”Hur har jag blivit så slampig det här sista året kommer jag aldrig att förstå..men men” filosoferade jag i fyllan och snart var vi vid baren och han satt kvar där jag lämnade honom. Det kändes som en lättnad, det här kanske händer på riktigt, bara jag spelar mina kort rätt.
”Här har du din väska” sa han på fin svenska igen och jag kunde inte låta bli att le igen. Hade det varit möjligt så hade jag kunnat smälta och dö där på plats, så charmig var han. Vi fortsatte som om inget och när han pratade så lutade jag mig över bordet för att höra honom. Rösterna bakom mig hade blivit högre i takt med ölkonsumptionen och jag ville så gärna komma honom lite närmare. Hans kompis Niklas sa hejdå och jag tog min chans igen för att hoppa in bredvid honom.
”Hör ingenting där borta” ursäktade jag mig och ryckte på axlarna oskyldigt. Det var så uppenbart vad jag ville, det visste vi båda två. Han pratade i mitt öra och jag skrattade, minns knappt vad vi pratade om snarare att det var som i en dröm där allting flöt på och jag hade så roligt.
”Så du är kittlig du” sa han med retig röst och attackerade min kropp. Jag försökte förgäves att försvara mig med händerna men hans armar var så mycket kraftigare att han tog över hela mig och höll fast mina händer bakom ryggen på mig. Hans ansikte var bara några centimeter ifrån mitt och jag såg så hopplös och söt ut, helt utan försvar. Det är kanske så det känns att bli kär i någon, om än för en kväll, att det bästa som kan hända är att han håller fast mig i ett grepp i några sekunder för länge och att jag inte vill att han ska släppa mina händer, aldrig någonsin.

Annonser
2 comments
  1. Sofia said:

    Vill ha del 3 nuu! Haha :)

    • Har spenderat halva min söndag med att baka brownies haha, jag tror att det är ett substitut för annat :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: