En fin man

 large (71)

Det var en fredag, en solig fredag och en ljusblå a-linje klänning till tunna svarta strumpbyxor. Fint vågigt hår och nätta svarta höstskor med mini-klack och ett silvrigt spänne på sidan av skon. Kände mig som om jag hade gjort allting rätt för att komma i fredagsstämning men huvudet ville inte riktigt hänga med. Fredagsdepression, fredagströtthet och när klockan närmade sig tre på jobbet planerade jag i hemlighet att bara gå hem och lägga mig under täcket, lyssna på lite Keaton Henson och somna till en film. Sådant som man absolut inte får göra på fredagar för fredagar är endast reserverade till fina vänner, öl på uteserveringar och fyllecyklande.

Jag packade ihop mina grejer, slängde nycklarna i väskan och plockade ner min gula regnjacka från det vita jackträdet vi har inne på kontoret. Kunde redan se i mitt huvud samma väg hem, förbi samma tråkiga gator, min säng med blommiga fluffiga täcken, min favoritkudde, min dator, min fredagstristess.
”Sitter på Avej och tar en öl, kommer du?” skrev Caro på sms och jag funderade i en sekund om jag verkligen orkade socialisera med folk.
”Kommer!” skrev jag snabbt tillbaka och kände mig upprymd för första gången på den dagen. Tog min cykel och svängde in till vänster vid korsningen, cyklade längs med Jagtvej och Falconer Allé förbi Edwards gata, kände ett litet stick i hjärtat som för varje gång jag är i de trakterna och sedan kände jag någons lags trygghet över att denna är min stad nu. Mina gator, mina vänner, mitt sätt att parkera utanför Caros jobb. Min fredagsbar där det finns människor jag har lärt känna genom Caro, folk som hälsar till mig också. För några okända är jag den lille svensken som dyker upp då och då och jag känner mig välkommen och accepterad i en stad som inte är så ny längre.

Caro mötte upp mig utanför dörren till uteserveringen. Det kryllade av nya, unga, förväntansfulla studenter, sådana som fortfarande klassas som tonåringar och de ser så unga ut fast vi late twenties inte har åldrats en dag sedan vi fyllde tjugo.
”Jag har hittat några gamlingar att hänga med, några phDs och post-docs” sa Caro fredagsglad. ”Den ena killen har precis lämnat in sin doktorsavhandling och han är över trettio, lång, snygg, han tränar och har en fin fyrarumslägenhet inte så långt ifrån min” hintade hon snabbt så att jag skulle fatta vinkeln.
”Alright, I’ll hit that” sa jag förväntansfull och glad, som om min fredagstristess var helt bortblåst.
Vi gick in till bordet där de andra hängde och jag såg honom direkt, klädd i vit skjorta med några uppknäppta knappar där framme. Han hade kavlat upp ärmarna upp till armbågen och satt självsäker på andra sidan bordet och pratade med en annan kille. Jag introducerade mig själv och skakade hand med båda två och fokuserade sedan på att skaffa mig en öl och socialisera med världens bästa Caro. Hon hoppade in först och jag satte mig efter henne men sedan såg hon till att röka en cigarett och sätta sig till höger om mig så att jag hoppade in en plats. Hade studerat honom en halvtimme eller så, funderat ut en strategi för att bryta isen och när den andra tjejen som satt bredvid honom lämnade bordet insåg jag att min chans hade kommit. Jag vände mig om mot dem, log och höjde på ögonbrynen och var redo att säga något och jag märkte att han reagerade direkt, svarade på mina signaler och bjöd mig in bara genom att se nyfiken ut och som om han hade spanat in mig också.

”Socialisera med mig också!” krävde jag på gullig svenska och de log mot mig båda två och jag tittade med stora ögon mot honom. Våra ögon låstes i en sekund eller två, en kort stund var allt som krävdes för att veta att vi skulle gå hem tillsammans och att jag skulle ta av honom dendär vita skjortan och dra mina fingrar längs med hans bröstkorg. Vi skulle bara spela lite först..

To be continued..

Annonser
2 comments
  1. Elena said:

    Wiii! Mer snuskhistorier! :D

    • Det kommer en del 3 också så fort jag kan sätta mig ner och skriva :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: