Expect the unexpected

large (35)

Det är måndag och jag har långsamt fruktat att vakna på morgonen och behöva ta sig till jobbet. Det är grått ute, det kallas för dansk sommar och för tredje kvällen i rad har jag sovit med stängd fönster. Jag har ett behov av att klä upp mig idag, delvis för att täcka mina synder och delvis för att han kommer att vara där. Blir påmind om ett möte, ah just det, en viss Peter som jag har haft kontakt med under några månader kommer förbi idag. Vi har aldrig setts och i mitt huvud hade jag bilden av en medelålders man som är projektledare på en statlig analysinstitut.  För någon vecka sedan höll jag på att sätta kaffet i halsen när jag googlade hans namn, han ser ung ut och där fick jag motbevisade mina fördommar och alla andras om att unga människor inte sitter på ledande positioner.

Med anledning av ett möte kan jag då gå all in även på en måndag med svarta strumpbyxor, svart asymmetrisk kjol och svart topp i spets. Ett par lågklackade skor till det och vågigt hår. Ett stort lila blåmärke pryder min ena arm som en påminnelse om att stripstänger kan vara farliga i fyllan. Men vem bryr sig, jag hade roligt.

Inser att jag är några minuter sen, klockan slår fem i nio och jag har inte ens hunnit låsa ytterdörren. Ja okej, det är måndag, iallafall så riskerar jag inte att möta någon suspekt människa och absolut inte honom då han brukar vara tidig. Ja tills jag såg honom vid vägkanten medan han visade vägen för några kinesiska turister. Oj fuck, är han på väg in eller på väg ut. Kan bara hoppas att det är på väg någon annanstans, han brukar alltid vara supertidig. Jag går snabbt förbi dem, låtsas inte se honom, han la säkert märke till min gula jacka bakifrån. Skyndar mig mot dörren och låser fast cykeln, vänder mig om och förväntar mig att han står bakom mig men istället står en tant från första våningen som skymmer hela min utsikt. På väg ut, puh, drog jag en lättnadens andetag. Hon går in och håller dörren för mig och när jag ska ta tag i handtaget kommer han springades och får fatt i den innan mig, fuck, ”hello, I’m hitting the coffee machine” säger jag helt i fysisk alarm och alldeles förvirrad med hur jag ska bete mig nu i den här situationen som jag absolut inte hade räknat med.

”Heh of course you are” säger han som tar trapporna upp istället och jag fastnar med min väska på den tunga innerdörren. Detta går inte smidigt och ja hej jag har sett dig naken och nu vill jag lägga mig under en sten en liten liten stund, kanske i någon dag eller tills sommaren och vintern har passerat och sedan nästa år kan jag låtsas som ingenting har någonsin hänt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: