The rescue operation

cara

”Nat, have you seen that retarded birds picture?” frågade Edward mig när han kom hastigt in på kontoret häromdagen.
”What retarded birds?” frågade jag förvirrad.
”You know, retards: we all know one” sa Edward.
”Hah that one” sa jag och höjde på ögonbrynen. Vet inte om det var den perfekta timingen att påminna honom om att det var jag som skickade den till honom på mms förra året i maj. ”What about that one?” frågade jag intresserad och spelade med. Suckade litegrann på insidan men han var så exalterad att jag inte ville förstöra det för honom.
”Well there’s one fish in the aquarium that is retarted now, retarded fish!” sa han alldeles nöjd över sin punch line.
”What do you mean retarded fish, what has the poor thing done?”
”He’s got stuck with his head between two rocks, you have to see this!” sa han och nästan studsade av spänning över sin upptäckt. Ibland är Edward som ett litet barn. Jag reste mig upp och följde honom mot akvariet, så märkligt det kändes de få metrarna som vi gick jämte varandra. Det är tillräckligt långt för att hinna smalltalka på vägen men vi gick bara i det tysta.
Stackars orangea fisk stod där nedgrävd i ett hål i sanden mellan två stenar och blinkade bara med ögonen och såg ut att kippa efter andan.

”Oh jeez, he doesn’t seem well. We need to get him out of there” sa jag orolig över fisken. De har blivit lite av husdjur då jag ofta går forbi akvariet och leker med fiskarna.
”He probably is just retarted, he’s been there for days now” sa Edward som skrattade åt fisken. Jag började må dåligt i magen, hur kan han inte oroa sig för det stackars lilla livet.
”Okay, this requires some advanced tools” sa jag och öppnade skåpet under akvariet för att hitta något verktyg för att gräva ut fisken.
”You are going to get him ouf of there?” frågade Edward förvånad. En av killarna från företaget jämte oss kom förbi akvariet och såg förvirrad ut över vad jag sysslade med.
”Of course, we cannot leave him in there!” svarade jag till Edward medan jag fortsatte att gräva under akvariet.
”What’s going on?” frågade han och tittade mot akvariet i hopp om att få se någonting.
”Well that little dude over there is stuck with his head between two stones, we need to get him out” sa jag hastigt och plockade ut en pinne som jag gav till honom. Edward hamnade lite i bakgrunden och verkade observera det hela, hur jag och den killen som jag inte alls vet vad han heter men jag vet att han ska gifta sig i september, hur jag och han kunde socialisera och samarbeta helt utan ansträngning. Jag lyfte upp locket till akvariet medan killen stack in sina händer i vattnet och petade med pinnen mot sanden. Fisken simmade ut helt traumatiserad och jag ropade högt av glädje, ”yayyy!”.
”He looks a bit skinny” sa killen som inte ville göra narr av det hela när han förstod hur viktigt detta var för mig.
”You are a life saver!” sa jag halvt allvarligt och halvt på skoj för att lätta på stämningen. Killen log mot mig lite blygt som han alltid gör och fortsatte iväg längs med korridoren med blöta händer. Jag gick tillbaka till kontoret och lämnade Edward där som verkade bara vara awkward på grund av den andra killens presens. Det gick rykten förra året om att den där killen flörtade med mig och det måste ha sett roligt ut för Edward att jag och han är bekanta med varandra nu och att han räddar en fisk bara för att göra mig glad.
Jag gick eventuellt tillbaka till akvariet bara för att se att en fyra-fem stycken hade samlats där och Edward som pekade mot fisken och skrattade.
”Nat, he is just retarded. He is back in the hole now” sa han nöjd över att min räddningsaktion hade varit i onödan.
”Well then he’s just suicidal. Poor thing digged a hole and put himself there to die and I went and disturbed him” sa jag skrattandes och skakade på huvudet.
”I bet he made a bet with the other fish over how many people he could gather in front of the aquarium” sa Jens pekandes mot fisken, ”I bet they are all laughing at us right now”. Vi började alla att skratta i kör och spred ut oss längs med korridoren. Det var gårdagens goda gärning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: