Friday Business

large (17)

Ah det är fredag. Solen skiner och distortion fortsätter ute på en ö lite utanför Köpenhamn. Vi ska dit såklart, jag, Caro, Sølver och Silvia och förmodligen halva Köpenhamn som är ute på vift ikväll. Mellan dagdrömmande om vad jag ska ha på mig ikväll och att jag absolut måste köpa ett par nya hudfärgade strumpbyxor. Och kanske ett par coola sneakers. Helt plötsligt vill jag vara lite mer street, lite mer comfy i kontrast till mina korta A-linjeformade klänningar och tenniskjolar. Någon slags nostalgi som är kopplad till nittiotalet och barndomsminnen medan businesskvinnan i mig allra helst vill klä sig chict och classy.

Vi hade projektmöte idag och jag kom på mig själv med hur jag stod framför spegeln och bytte kläder för att ingenting kändes rätt och måste vara top notch för att den där himla Edward är där och jag får inte se sliten ut, måste, måste vinna. Post-breakup stress, jag tror att det är vad det borde kallas, när man inte riktigt har samma känslor för personen och man vill inte alls ha de tillbaka men man vill att det ska svida lite i honom, bara litegran om vad han har gått miste om. Så det blev en vit spetsklänning och hudfärgade strumpbyxor, sommarcasual då jag skulle prata om marknadsföring och vad det innebär att ha en business case i mitt projekt.

Och nej Edward var inte där och en röst innuti mig skrek fan, nu när jag är så välförberedd och har fina diagrammer att visa upp och nya business-ord som jag har lärt mig såsom project modeling, design freeze, product concept och voice of costumer report. Jag förstår inte varför jag så gärna vill vinna mot honom, kanske för att han tog mig sönder så mycket och behandlade mig som luft. Kanske för att jag är så stolt över hur långt jag har kommit och jag vill visa honom att han hade fel, att jag kan så mycket mer än vad han ger mig cred för. Att en dag kommer vi att träffas för att göra business på ett annat sätt, som jämlika personer karriärmässigt, kanske som ledare av företag. Men det är dit jag är på väg och mötet idag var en ytterligare bekräftelse på vilken väg jag kommer att ta. Jag stod där med en laserpointer i handen, självsäker och karismatisk och guidade alla de tjugonågonting personer i en ny fas av mitt projekt, i nya tankebanor för företaget och de lyssnade intresserade, ställde frågor och tog in det jag hade att säga. Jag har vuxit, kommit över någon rädsla för att presentera inför folk och vet vad jag pratar om.

Agnes kom förbi mitt kontor senare, ”Nat, I just have to say that I got so inspired by your presentation today. You were so good at talking and explaining and you seemed so confident standing out there. I think I have a lot to learn from you”. Jag rodnade om kinderna, blir så glad av människors vänliga ord, någon som tar sig någon minut att sprida positiva tankar.
Och sedan kom Karla som gratulerade om att projektet håller på att ta nya höjder och Sara som spontant sa i korridoren, ”out of all of those projects within the technology foundation, I like yours the best!”.
Det gör så mycket att få positiv feedback, vänliga ord och några leenden. Det gjorde min fredag så himla mycket bättre och lyfte upp min självkänsla. Och snart är det Distortion och jag ska vara glad bland vänner och tacksam att det finns så himla underbara människor omkring mig.

Annonser
6 comments
 1. F. said:

  Jag vet ju att du är grym, bra att andra har fattat det också :D

 2. Linnea s said:

  Känns som att jobbet går så jäkla bra för dig just nu! Har inte kommenterat på länge för min dator har dött och min iPhone krånglat, men nu läser jag igenom allt! ❤ Åker till
  Sverige om tre dagar och tycker både det känns skönt och jobbigt. Puss!

  • Hej, välkommen tillbaka till den här tidzonen! <3
   Förstår att det är blandade känslor, att komma tillbaka till det man redan har lämnat är lite speciellt. Hur länge stannar du? Tänk svensk sommar och hushållsost..åååh :)
   Jag tänker åka till sverige till helgen och hälsa på hos mina föräldrar och gå igenom mina sommarkläder som finns där..för sedan börjar festivalsäsongen i Danmark och jag har köpt biljetter till två stycken, Northsite och Roskilde, är så pepp! :)

 3. linnea said:

  Heja heja heja (:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: