Now and Then

En lista som jag har lånat från min favorit, Annawii

 

DU SOM LITEN

nlillebw

1. Vad hette din första bästa vän?

Ines med ljusbrunt hår och bruna ögon. Vi träffades när vi båda flyttade med våra familjer till samma byggnad. Vi bodde båda två på femte våningen med dörrarna jämte varandra. Hon frågade mig en gång när min födelsedag var och när jag svarade den 28:e mars trodde hon inte på mig. Hon var också född på samma dag. Vi bor i olika länder nu och ses inte så ofta och jag är så ledsen att jag kommer att missa hennes bröllop till sommaren.

2. Vad hette din första kärlek?

Marlon med mörkt brunt hår och mörkbruna ögon. Jag var tretton och han var sjutton. Jag var hos mormor och morfar över sommaren i deras lägenhet vid stranden och spenderade dagarna med att simma, fiska och umgås med vänner. Jag satt en dag vid några stenar och torkade i solen medan Marlon gick förbi med sin vän. Han hade rosa badshorts och var solbrun och självsäker. Tiden stannade, jag tittade på honom och han log mot mig i de där få sekunderna som han passerade förbi mig. Det fanns ingen annan omkring oss och luften var sådär ont i magen elektrisk och jag visste att dendär sommaren skulle bli en av de bästa någonsin.

3. Vilken var din favoriträtt?

Pizza med salami. Ingenting slår det.

4. Vilken var din favoritfärg?

Jag gick omkring i gula och röda klänningar då.

5. Vart bodde du?

I medelhavet hos momor och morfar, de har bott där sedan jag föddes.

6. Vad tyckte du var det bästa som hänt?

Det måste ha varit Sailor Moon varje söndag kring klockan 6. Vi var ute alla barnen och lekte någon typ av bollspel och sedan någon som skrek ”Skynda, Sailor Moon har börjat!” och alla spred sig åt olika håll och glömde kvar bollen på fältet. Sailor Moon var den bästa serien någonsin.

7. Vad tyckte du var det värsta som hänt?

Det var när min bror dog när jag var femton. Det markerade slutet på min barndom.

8. Vad ville du bli när du blev stor?

Jag ville bli rymdtekniker. Var helt besatt av universum och livet och allt det okända omkring oss. Kunde sitta och filosofera om fysikens lagar och förstod inte varför de andra inte tyckte att det var lika intressant. Svarta hål, planeter, supernovor..ååhh. Jag vet inte om det var en följd av Sailor Moon och det magiska i universum.

9. Vilket godis tyckte du bäst om?

Glass! På sommaren skickade mamma mig med en 2 kilos dunk till glassaffären några kvarter bort. Där tog man trapporna ner till källaren och köpte glass direkt från deras ”fabrik” i kilopris. Jag köpte alltid choklad, vanilj och jordgubbsglass och skyndade mig hem så att glassen inte skulle smälta på vägen.

JAG IDAG

IMG_4259c3

1. Vad heter din/dina bästa vänner?

Mina närmaste vänner idag är Sanna, Emelie, Hanna & Caro. Underbara människor som alltid får mig att skratta och även om jag inte bor i samma stad som några av dem så är det alltid likadant varje gång vi träffas. Vi har så himla roligt ihop <3

2. Vad heter din senaste kärlek?

Eh ja..jag vet inte riktigt hur man räknar här men min senaste kärlek var nog Edward. Och min senaste flört var Mads. Inget av det höll så jag verkar ha himla otur i kärlek just nu och det gör mig väldigt ledsen att tänka så.

3. Vilken är din favoriträtt?

Jag har så många favoriträtter att jag inte riktigt kan bestämma mig. Så jag listar alla: Pizza med salami, köttfärspiroger, grillad helfisk i medelhavet med citron och salt, stekt ägg, dumplings.

4. Vilken är din favoritfärg?

Svart och vitt är mina basfärger men jag tycker om blått också. På sistone har jag blivit besatt av rosa. Allt ska vara puderrosa och med söta små blommor på.

5. Vart bor du?

Jag bor i Köpenhamn nu och funderar på vilka äventyrer jag ska ge mig på härnäst. Jag vill kanske någonstans lite mer exotiskt.

6. Vad är det bästa som hänt?

Jag vet inte om det är det bästa men någonting som jag tycker är väldigt bra och ett stort steg framåt i livet är att man fick sitt första jobb efter avklarade studier. Det är så svårt att få ett första jobb, särskild nu när det råder ekonomikris överallt men ett första jobb lyfter upp en ur mängden och man skaffar erfarenhet. Sedan att man utvecklas med jobbet och blir mer självsäker i sin roll och karriär.

7. Vad är det värsta som hänt?

Det värsta just nu är att lilla Hannah är under narkos och opereras och jag väntar otåligt på ett telefonsamtal från mamma. Är så himla orolig, vill att allting ska gå bra och att lillan återhämtar sig fort. Men först bara ett telefonsamtal som säger att operationen gick bra och att hon mår bra, det är det viktigaste för mig just nu.

8. Vad vill du jobba med?

Precis det jag jobbar med just nu. Vill att företaget ska anställa mig (istället för tidsbegränsade anställningar från forskningsfonder) så att jag får lite tryggare grund att stå på och ha mina egna projekt och mina egna kundkonton att sköta. Till en början. Sedan vill jag klättra lite mer uppåt i karriären och ha mer ansvar, gå kanske åt businesshållet och vara den som knyter kontakter med andra företag. Jobba mer inom project management och eventuellt bli VD för ett spinoff företag från det vi har och så småningom ha ett eget företag.

9. Vilket godis tycker du bäst om?

Choklad i alla dess former. Får inte nog av choklad. Chokladmousse, Kladdkaka, Chokladglass, Brownie <3

Annonser
4 comments
 1. Elena said:

  DItt hår <3

  • Hihi söta <3
   Det är tråkigt att det inte blir längre än sådär bara, hade så gärna velat ha hippielångt hår. Hur ser du ut i håret? Jag brukar föreställa mig att du är blond, är jag helt ute o cyklar då? :)

 2. Älskar också ditt hår hihi :)

  Snor denna av dig förresten!

  • hihi söta, tycker alltid om att läsa dina svar <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: