The city is getting on my nerves

tumblr_ma8e39VXOK1rq7kwgo1_500_large

Åhh Buller har gått mig på nerverna rejält den här gången igen. Tur att han åker skidor nu i helgen så jag slipper se honom för ibland så vill jag bara slå till honom mellan benen så han fattar vinkeln. Eller så borde jag hitta en egen lägenhet, dammit att det ska vara så svårt att få något i den här staden.

När vi är vänner och umgås och han är på bra humör så tycker jag om honom väldigt mycket. Och vi har väldigt roligt ihop, äter söndagsmiddag tillsammans och har alltid en gemensam serie som vi kollar på när vi är bakis. Men ibland så kommer han med sarkastiska kommentarer, ”why do you insist on using my coffee cup to make guacamole”, ”do you have like infinite running water in sweden, is that why you always let it run?”, osv osv. Oftast så låter jag det passera och säger ingenting men ibland så tar han det för långt. Igår kväll hade han städat undan några skåp så att jag kunde ha mina grejer däri efter att jag blev sur på honom när han kom med kommentaren om kaffekoppen.
”Do you think I am being unfare? Naeh” svarade han på mitt ”Jeez, write me a list of things I can and cannot do around here”.
”This yours, that half is yours, that stuff is mine, that is yours..” gick han omkring och sa imorse med någon typ av bossig ton, jag ville örfila honom där på plats. Han hade delat stekpannorna t.o.m. i vad som var mitt och vad som var hans. ”In an ideal world people would share but it is not an ideal world” säger han sarkastiskt igen. Det känns som att jag går på tår hela tiden för att inte störa honom och som om jag borde vara tacksam att jag får bo där och hålla käft. Jag vill ha min egen lägenhet som känns som ett hem och inte något tillfälligt och hos Buller är allting ”hans” som han så ofta säger.

Cyklar till jobbet i världens sämsta humör och tänker på hur mycket någons dumheter kan påverka en och forma hela ens dag. Att folk inte tänker på hur deras ord och kroppsspråk kan påverka någon annan. Tills jag insåg att om jag går till jobbet som ett svart moln så kommer jag att förpesta deras dag också. ”Lighten up Nat och sprid lite god energi istället” sa jag till mig själv och log. Den här dagen kommer att passera och jag slipper se Buller i några dagar, dvs de här känslorna är tillfälliga, de kommer att gå över.

Står där och låser min cykel mot glasväggen, ser i ögonvrån en av killarna från nördföretaget på andra sidan korridoren som står och trycker in sin kod på ytterdörren, en meter ifrån mig. Han öppnar dörren bara litegrann så att han kan springa in och stänger den hastigt bakom sig. Jag står där helt förvånad och måste fiska upp min nyckel från jackfickan och trycka in koden för att komma in. Då blev jag sur igen, är han rädd för tjejer dendär? Han kan inte vänta en sekund så att jag kommer in också? Åh den här dagen har inte börjat bra alls, det enda som fattas är att jag och Birdie börjar bråka i labbet.

6 comments
 1. Johanna said:

  Jag förstår dig helt. Till och med när man älskar varandra och är kära är samboendet ett problem. Dagliga kompromisser. Men så länge de är från båda håll så brukar det kännas ganska bra :)
  Nu har jag missat om det är Bullers lägenhet, och en sån sak kan ju snedfördela kompromissandet. Men det brukar lösa sig om man bara komuniceeerar kontinuerligt, och försöker förklara essensen av det man stör sig på.

  Hur som helst är det asbra att ni får en paus! Det kommer kännas mycket bättre sedan :)

  Kram!

  • Tror att jag och Buller har umgåtts lite för mycket på sistonde och då behöver man nog en paus ifrån varandra. Det är hans lägenhet och när jag flyttade in så var tanken att jag skulle bo där ett halvår till att börja med..men så hade jag inte hittat någon egen lägenhet så då sa han att klart jag fick bo där längre. Vi har som inte riktigt pratat om hur det blir senare, ska vi bo ihop eller vill han hellre bo själv..ja sånt och jag har så svårt att ta upp såna grejer. Jag vill nog bo kvar här men då ska det kännas som mitt hem också och inte som om jag våldgästar Bullers lägenhet. Men det får nog bli nu när han kommer tillbaka från skidsemestern, we need to talk. Hoppas att du har en bra lördag Johanna, vi är bakis här och rör oss inte ur fläcken :)

 2. Stella said:

  Stå på dig! Typiskt killfasoner att hålla på sådär. Bodde också med en killkompis som jag retade mig gallfeber på. Mitt råd är; säg till, säg till när det händer. Typ; ”Jag blir ledsen och frustrerad när du pratar med mig sådär.” Konfrontera honom liksom. Det behöver inte bli så stort, men det behövs nog sägas, annars kommer det inte bli nån skillnad. Och fortsätt leta efter nåt eget!

  • Jag är så dålig på att säga ifrån direkt, vill liksom inte såra honom även om han har sårat mig. Hur mycket jag än tycker om Buller så har han ett sätt att prata som om han är smartare än en och vet bättre och man borde följa hans råd liksom. Jag tål verkligen inte sånt men hans problem och mitt är nog att vi behöver prata och bestämma om hur det ska bli, hur länge ska jag bo kvar..vill han hellre bo själv? Men jag får panik och vågar inte ta upp det med honom, kan inte riktigt förstå mig på mig själv. Att det ska vara så himla svårt och dyrt att få en egen lägenhet i den här staden.
   Puss, hoppas du har en fin lördag Stella :)

 3. Citrin said:

  Usch jag förstår dig helt… Det ÄR påfrestande att bo med vänner/en vän. :( Ibland behöver man en liten paus och då är det skönt när de åker iväg eller man själv kan komma bort lite…
  Kram

  • Jag skulle behöva ha något eget, så att man kan gå runt naken om man så vill och göra sina knäppa grejer som man gör när man är helt själv. Har man folk omkring så måste man börja bete sig och visa hänsyn. Det är verkligen som att vara i förhållande fast man är inte ihop, jag gjorde slut med John för att jag inte orkade vara i förhållande.. funderar seriöst på att flytta tillbaka till sverige i nån liten håla, skaffa nytt jobb och skaffa mig en egen lägenhet..i den här staden är det omöjligt :S
   Puss, hoppas att du har en bra lördag fina A <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: