Three destinations

tumblr_me651wCT3N1qduhejo1_500_large

Henrik är väldigt söt. Har har ljusbrunt hår och gröna ögon, påminner lite om Rey ibland. Det är kanske därför jag har alltid haft en liten crush på honom och spanat in honom på lunchen. Han klär sig alltid i kostym på tisdagar och ler mot mig vid kaffemaskinen när jag trycker frenetiskt på knappen. Henriks chef, the suits sugardaddy som vi kallar honom numera hälsar alltid på mig och sist vi sågs så frågade han om jag hade blivit frisk nu. De andra stirrade på honom och han sa vaddå, hon har varit sjuk och jag vet även att hon bor på Nørrebro och att hon är svensk. Ingen säger emot högsta chefen, jag log där med röda kinder vid mitt bord medan the sugardaddy log mot mig.

På festen kom han och pratade med mig, beundrade min klädsel som såg förjävlig ut med alla hawaii-blomsterkransar och solhatt.
”It is very original” sa han till mig efter att han hade bytt till engelska från danskan. Det är inte alltid jag förstår hans danska och han är alldeles för snabb när han pratar.
”Thank you, I thought of going all in and Dottie found these glasses..”
”I totally thought of her when I saw the flamingo sunglasses, I thought that Nat would love them!” sa Dottie och joinade konversationen. Vi var fortfarande festens mittpunkt, folk var överraskade av vår klädsel.
”You guys got it totally right, we are going somewhere tonight” sa ett av tjejerna som jobbar med marketing för ett stort kinesiskt företag.
”We did? We only heard some rumors around and decided to go for it” svarade jag lite salongsberusad sådär.
”Yes, it is a flying theme, I was one of the organizers of the party. I accidentally talked a bit too much about what was to happen in the evening and Jens from your company was having lunch with us today. By the way my name is Cathy” sa hon och räckte fram handen till mig.

”Oh hi, nice to meet you, I’m Nat” sa jag och log glad och nöjd över att vara the center of attention.
Birdie stod hela tiden bredvid mig, vi minglade tillsammans och bjöd in andra längs med minglet. Ibland så undrar jag hur jag kan trivas så bra i hans sällskap, tycker om att ha honom omkring. Det är som om han skickar ut harmoniska vibbar som får mig att känna mig lugn och tillfreds. Och dessutom så är han rolig, han kan alltid ta ett av mina skämt och vända det emot mig och vi bollar fram och tillbaka sådär.
”Now excuse me kapten, sir, I have a suit to mingle with tonight and he is standing right there!” sa jag till honom och tittade ut genom mina solbrillor, i fältet mellan flamingon och palmen.
Henrik stod lite för sig själv, bland andra kostymklädda män men han var den enda som såg så vänlig ut. Han log mot mig igen. Åh herregud tänkte jag, nu får jag se till att uppföra mig och inte ställa till med några skandaler.

Chefen över hela byggnaden tog mikrofonen och välkomnade oss till festen, förklarade att temat var att vi skulle uppdelas i tre olika grupper och åka till tre destinationer, Italien, Mexico och Kina. Vi hade alla fått ett kuvert med våra namn på och inuti stod våra flygbiljetter. Tittade mig omkring, såg att Birdie hade fått samma destinationer som jag så vi var tillsammans iaf. Ser att Henrik också ska åt samma håll, dammit, eller jo kanske inte så mycket dammit, kanske mer än, jaha ja, det här blir roligt.

Italien var på första våningen, lite längre ned i korridoren. De hade dukat med fin italiensk plockmat och vi åt ur plasttallrikar med italienska flaggan på.
Birdie hade redan börjat socialisera med de på sin kant av bordet, jag hade Jens och Dottie i närheten. Och Henrik då mittemot mig.
”Are you people talking about me?” frågade jag fortfarande med hatten på och tittade på medan de stirrade på mig och pekade åt mitt håll.
”I was just telling them what a big drinker you are” säger Birdie och ler mot mig. Ah han måste ha sagt till dem att jag var en rolig person att hänga med och att vi hade fått en bra grupp i indelningen. Birdie skulle aldrig sälja ut mig.
”Of course you were” sa jag med ett leende och tog mig en klunk av min drink som hade följt med från aperitifen.
”..but of course that comes automatically with the swedish genes” säger Birdie och skrattar högt. Blir ju alltid så glad när Birdie är glad.
”It does it does..” säger jag och höjer på axlarna lite nonchalant, ”got a reputation to maintain you know” sa jag och slängde tillbaka bollen åt Birdies håll. De andra började skratta också och isen var bruten, Nat & Birdie har koll på sånt.

Henrik tittade fascinerad åt mitt håll, hur jag var i mitten av uppmärksamheten igen och i mitt essä, rolig och retig och helt upptagen med mina fantastiska solbrillor.
Kaptenen satt till höger om mig och hade lånat Birdies pilothatt, Jens var flygvärd och satt till vänster om mig.
”Milady, can I bring you something to drink?” frågade Jens och jag tittade mig omkring.
”Oh sir, thank you, how kind of you to offer” sa jag och lutade huvudet mot Jens axel.
”Red wine?” frågade kaptenen oh jag nickade och log instämmande, rödvin, medan han fyllde på mitt glas. Tittade åt Henriks håll framför mig och våra ögon möttes i en sekund, åh varför ser han så snäll och stilig ut. Varför har han samma ögon som Rey? Jag log mot honom, okej, game on.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: