Fredagen när jag tappade förståndet del 3.

Nu när jag tänker tillbaka på det hela och minnet försvinner ibland och lär inte komma tillbaka någonsin så spenderade jag det mesta tiden i köket. Med att göra gin&tonics, titta omkring om något hade förändrats, om han hade fått någon present från någon annan tjej, om det fanns några kondomer. Tills jag insåg att ingen har sina kondomer i köket, it would only be weird. Men ingenting såg annorlunda ut. Allting stod på sin plats, skärbrädan som han fått av sin mamma i present stod lutad mot väggen bredvid spisen. Knivarna satt i en metallisk korg bredvid fönstret som de alltid har gjort. Jag log lite för mig själv när jag såg dörren i hallen som jag hjälpte till att sanda, listern som jag fick i uppdrag att måla men lyckades spilla färg överallt.
”How’s everything going in here?” frågade Edward som höll på att gå fram och tillbaka mellan the dining room och köket.
”It’s going great, doesn’t it look like it? Why do you keep on checking up on me like that?”
”To make sure that you don’t make a mess of everything”
”When have I ever made a mess of things? I’m just as obsessed with cleaning as you are”
”Well.. for example when you dropped the paint brush all over the sink” sa han och log (eller gjorde han det? minns inte) medan han viftade med händerna över diskhon.
”Oh that..oopsie” sa jag och ryckte på axlarna och såg skyldig ut. Tills jag inte kunde hålla för skrattet. Jag tror att Edward började tycka att det här var underhållande.

”My friend Christoffer is coming now soon” sa Edward till mig. ”We’re going out tonight”. Jag vet inte om han försökte att säga där att han och kompisen skulle ut, att vi andra borde gå nån gång. Men det brydde jag mig inte om just då.
”Yeah we all know you travel in pack these days” sa jag kaxigt medan jag skärde på limen och gick omkring där i köket från hörna till hörna, okontrollerbar.
”I travel in pack?”
”Yes you didn’t even dare to show up at the friday cocktail thing with the company without bringing your friend”. Edward var tyst där och tog in mina ord. Jag hade inget filter ikväll.
Jag gick med en gin&tonic i taget till folket in the dining room. Brydde mig inte om att göra fler samtidigt, drog ut på tiden jag fick vara i köket. Edward ansträngde sig att inte vara i köket medan jag var där fast han kunde inte låta bli att komma och kolla vad jag hade för mig därinne. Någon som går lös på hans grejer och byter plats på allt och kastar omkull hans symmetriska värld. Gick och satte mig med de andra på min vanliga plats på bordet. Edward stod till vänster om mig, varför han inte satte sig vet jag inte. Sedan gick han till köket för att ta fram mer gin från frysen.
”Var är Mort?” frågade Caro med eld i blicken.
”Där..han står högst upp i bokhyllan i vardagsrummet”. Jag satt med hjärtat i halsgropen, min Mort är där. Caro flög upp från sin stol, gick med lätta steg in i vardagsrummet, hittade Mort och stoppade ner honom i väskan. Mort måste ha varit väldigt förvirrad om vad som hände där. Caro kom och satte sig tillbaka på sin stol och vi satt där helt fnittriga av vetskapen att vi har kidnappat tillbaka Mort. Sølver skakade på huvudet.

Dörren ringde och hans kompis Christoffer kom in. Jaha där kommer den där tönten tänkte jag. Vet inte varför jag stör mig på hans kompis men kanske för att jag misstänker att kompisen hade någonting att göra med breakupet. Han måste ha blivit singel först och Edward har fått inspiration och lyssnat på sin kompis som drog historier om alla fester de kunde gå på och socialisera. Edward vill så gärna vara en del av den världen för han vet inte hur man ska bete sig socialt i stora grupper där han inte känner någon, han får panik. Och han vill utmana sig själv och lära sig hur man gör och jag var i vägen för detdär. Det är vad jag har processat mig fram till iaf.
Christoffer satte sig vid Edwards favoritplats vid bordet, till vänster om mig, mittemot Sølver. Caro satt mittemot mig.
Jag reste mig upp hastigt från stolen, flög upp nästan, alla tittade på mig, ”måste gå på toa!” sa jag och nästan sprang mot toaletten. Vart jag hittade all energi vet jag inte,
Toaletten luktade som honom, av Ralph Lauren Polo. Öppnade skåpet för en liten kontroll. Parfymen var där, allting annat var där. Min tandborste hade han slängt så nu var det bara hans kvar. Så konstigt att se det, han hade kvar min tandborste även efter att vi gjorde slut, även om vi inte sågs så såg jag den sista kvällen jag var där och insåg att det fanns en annan. Samlade mig några minuter, de sorgliga tankana täcktes över av alkoholdimman och jag tvättade händerna och gick ut till de andra. Satte mig vid min plats, minns inte vad de andra gjorde. Tittade på Edward som stod där bredvid mig, stirrade helt fokuserad på en av hans knappar, tittade honom i ögonen och frågade ”Is this new?”
”The shirt? No it’s old”
”It looks new”
”I’ve just been ironing it”
”Well that’s why!” sa jag sarkastiskt. Sedan övergick samtalen till något helt annat. Jag lyssnade inte var upptagen med min mobil, med att kolla mina mail, om jag fått några kommentarer på bloggen. Han vände ryggen mot mig så jag lyfte upp hans skjorta bakifrån, tittade in och sa högt ”nope, still love handles!”. Fick lite dåligt samvete där för att det är hans största komplex, the love handles, oavsett hur mycket han tränar så har han lite hull där. Och Edward är vältränad.
”So Nat, how’s your blog doing these days?” frågade han med en lurig blick och tittade på sin kompis samtidigt. Jag undrade lite där om han har hittat till den här bloggen, något lurigt var det där med blicken han gav sin kompis.
”It’s doing very well thank you, the other day one of the biggest swedish blogs out there wrote about me and the stats were off the range”. Han skrattade och såg imponerad ut när jag sa hur många besökare jag hade. For att krossa honom, hans websidor har aldrig haft så många besökare, det känns bra.
”Why, do you need some traffic to your own blog?” sa jag sarkastiskt igen.
”No but my social website could need some”.
”Not gonna happen” sa jag nonschalant. Han förtjänar inte det. Hans kompis såg ut att tycka att det här var underhållande. Vet inte om han hade förväntat sig att jag skulle vara blyg och lätt att trycka ner, om han hade fått det intrycket av vad Edward brukar säga. But I can hold my own och ikväll var jag on top of the game.

”So I have a diagnosis for you..” sa jag och tittade på Edward med upphöjda ögonbryn.
”What is that?”
”Aspbergers!” sa jag helt seriöst och log mitt onda sneda leende. Han var chockad där ett tag och jag såg hur spänd om axlarna han blev för att kontrollera sin reaktion. De andra skrattade men jag såg att Edward måste ha funderat på det själv någon gång. Han tog sin mobil och gick mot toaletten, försökte att göra det smidigt medan de andra pratade om något annat random.
”Did he just take his mobile with him to the toilet?” ropade jag efter honom. ”He is going there to google symptoms isn’t he?” sa jag och tittade på hans kompis Christoffer som skrattade instämmande och nickade med huvudet.
”I know him so well..” sa jag och ryckte på ögonbrynen. Tills jag fick en ny idé och reste mig upp hastigt från stolen. Hans sovrum, det här är min chans, nu kan jag gå och leta efter kondomer ifred. Tittade på kompisen som snappade upp mina tankar och reste sig upp hastigt efter mig. ”Where are you going? You’re not supposed to go there!”

”Says who? I do whatever I want to do, rules don’t apply to me” sa jag till kompisen och knuffade ut dörren med honom på andra sidan. Kompisen gav upp. Jag tittade mig omkring hastigt där i mörker. Vem har tid att tända ljuset liksom, i mörkret är man trygg. Sovrummet var i ordning, inget out of the ordinary, lådorna! Jag måste kolla genom lådorna på min lilla tid jag har kvar.
”What are you doing looking through his drawers, don’t do that” ropade kompisen högt så att Edward skulle höra det också. Edward var kvar på toa.
”Bite me!” sa jag och öppnade första lådan. Ingenting, tom låda.Öppnade andra lådan, ingenting här heller. Öppnade tredje lådan, en öppen kondomförpackning, räknade kondomer, ett, två tre. Din jävel! Ångest och panik i den stunden och att se med egna ögon att här är beviset, han har visst legat med en annan, med andra, vem vet hur många han har legat med. Jag ville gräva en grop och lägga mig i för världen hade precis gått under. Sno en, sno en förfan sa jag till mig själv medan jag höll i de tre kondomerna. Rev av en.
”She took one of your condoms” ropade kompisen högt igen, ”omg she put it in her bra!”, kompisen kunde inte hålla sig för skrattet heller, situationen var så absurd, jag satt där på sängkanten helt nöjd att jag hade lyckats med mitt uppdrag. Kom ut från sovrummet och Edward hade kommit ut från toaletten.

”She stole one fo your condoms, I tried to stop her but she’s unstoppable” sa hans kompis Christoffer till honom. Jag tittade inte ens på Edward, ville inte se elden i hans ögon, han måste typ hata mig nu eller vara extrem sur på mig. Istället så tog jag ut kondomen mellan mina bröst, tittade på den och sa ”This babe is going out tonight, let’s go!” och stoppade tillbaka den i bh:n helt nöjd. Där vid dörren innan vi skulle ut så stod Edward och skulle krama oss hej då men jag lutade mig fram bara för att viska i hans öra ”Only three left.. good for you!”. Han la sin arm omkring min när han gjorde ett försök till att kramas hej då och det blev helt tafatt för honom när jag inte kramade honom tillbaka. Jag tittade inte ens honom i ögonen utan slog på min ‘on a mission’– blick, ikväll hittar vi någon annan att använda den här kondomen på, bara för att jävlas mot honom. Och han vet att jag är kapabel till vadsomhelst när jag är sårad, han känner till mitt självdestruktiva beteende. Jag sprang nedför trapporna i Köpenhamnsnatten, hörde honom stänga dörren bakom sig, plingade på två gånger på klockan som en galning och hörde Caro ropa, ”Nat kom nu!”
”Jag ska bara skicka en bild på Mort!”

Annonser
6 comments
 1. Haha alltså det där med att rota igenom kondomförrådet, det har jag med gjort… Iofs inte under så kaosartade omständigheter, men ändå. ;) Födda till stalkers!
  Vilken historia alltså haha… Gillar att ni ”störde” hans festkväll faktiskt.

  • det var en helt sjuk kväll, jag minns nu att jag även kissade i buskarna nära hans lägenhet..hahahah rätt åt honom :p

   • nolovestory said:

    Mwahahaha :D

 2. Julia said:

  Hehehe.. Så jävla bra! Rätt åt han som sagt.. Dör av aspberger skämtet, älskar din humor!! :)

 3. Elena said:

  Hahaha, vad förvirrad han blev. Now he knows how it feels. :)

  • thesadbox said:

   jag undrar hur det blir imorgon på jobbet..jag kommer att sitta i min skämshörna, tur att ingen kan se mig, där ska jag hänga fram till lunch och undvika alla :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: