När kaffeautomaten går sönder

Måndag igen, vaknade av någon anledning redan vid 5-tiden. Ville sova men kunde inte utan att stalka Edwards facebook först. Herregud jag håller på att halka ner i mina tidigare beteenden när det gäller honom. Som ett barn som inte vill släppa taget, jag är beredd att lägga mig på golvet och skrika ”jag vill ha honom, jag går inte härifrån utan att få tillbaka honom!”

Buller kom in i morse från att ha spenderat natten hos Caro. ”I don’t want to do this, I don’t want to go to work!” sa jag med gnällig röst. Jag är trots allt i trotsåldern.
”Yes you do” säger Buller, ”you always say that you love the people you work with”.
”Not today I don’t”.
”Anyway I’m going for a medical checkup today”
”Why, is it the syphilis?”. Jag skrattade åt mitt eget skämt. Ja så lågt har man sjunkit.
”Nä, some people tell me I’m getting old so I need to go to the doctor”.
”Do people do that around here, go to the doctor and tell him to check your values?”
”Yeah my doctor thought that it was about time since I haven’t had one in ages”.
”Maybe I’ll call my doctor too..” sa jag funderande. Det är kanske på tiden att kolla upp levern.

Imorse var det helt annorlunda när jag kom in i huset via bakdörren. Gick till kaffeautomaten som vanligt, den var sönder, tänkte ”jaha den här dagen kommer att vara skit!”. Henrik från andra våningen satt i möte med de andra på sitt företag, de tittade på mig när jag gick förbi i korridoren, jag går alltid med huvudet nedsänkt och tittar på golvet.

Marie, the almighty evil sekreterare stirrade ilsket på mig, fattar du inte att kaffeautomaten är sönder, varför står du där med en kaffekopp i handen. Jag kanske för att jag inte har fått i mig något kaffe än och allting tar så himla mycket längre tid. Monolog i mitt huvud. La tillbaka kaffekoppen när jag upptäckte de två knallgula post-its som var fastklistrade på maskinen rakt framför mina ögon. Okej då.

Tog hissen upp, åkte till 3:e våningen och förberedde mig mentalt på att se Edward och må dåligt. Såg honom sitta där på sin plats med halvöppen dörr, går förbi och sträcker på huvudet, första tanken i mitt huvud var ”Idiot!”. Det kom som en överraskning, vanligtvis så brukar jag plågas av längtan, särskilt veckan som gick. Log för mig själv medan jag fortsatte längre in i korridoren, kom in och sa god morgon till alla med ett leende, jag trivs att åka till jobbet ändå tänkte jag. Vilken tur!

Lämnade av mig min gråa kappa och halsduken på elementet bakom mig så att de blir varma när jag åker hem sen. Slog på datorn och kopplade in alla sladdar till storskärmen. Gick till köket för att hämta en kopp äckelkaffe på vår våning, den får väl duga idag när den på bottenvåningen är sönder. Går tillbaka i korridoren med min kaffekopp i handen, många fina mentala bilder i mitt huvud på mig drickandes en kopp kaffe framför datorn. Snart.

”Naaat?” hör jag Edward ropa efter mig från sitt kontor. Jaha vad nu då tänkte jag.
”Yees?” sa jag och vände tillbaka och lutade mig mot dörrkanten.
”Come here” gestikulerade han med pekfingret och log mot mig.
”What is it?” sa jag lurigt och rörde mig inte en centimeter. Glömde bort kaffekoppen i handen.
”I am not fat!” sa han skrattandes och viftade med pekfingret och mellanfingret samtidigt. Vårt hemliga tecken till nån variant av ”fuck you” som bara vi förstår. Jag lyfte på ögonbrynen och spärrade ögonen på honom oberörd. Spelade oberörd för det ryckte till i mungiporna på mig.
”Yeah that’s what they all say” sa jag kaxigt. Edward hade en kavaj som han ville skänka bort på Facebook för att det inte passade honom längre men han missade att skriva att det var för att han har gått ner i vikt på sistonde. Jag tog tillfället i akt och kallade honom för Fatso och några andra fortsatte på min linje.
”Second, what is going on in our project?”
”I am waiting to hear from the other professor to see if they have any stock of proteins”
”But you know I need to show data to our investors”
”Yeah but it is not going to happen any time this week.. Well maybe by the end of the week. It was friday we talked to him remember?”
”But who is kicking on him to speed up the process?”
”I am kicking on our professor every day. He says that I give him a headache”. Edward skrattade där. ”Fine fine, I’ll go and ask him if he has heard anything from the other professor”.
Professorn blev sur på mig för att jag kom med frågor redan på måndagmorgonen. Han blir aldrig sur på mig, jag är hans favorit, blev nästan gråtfärdig där. ”We can’t expect people to work for us over the weekend, you were at the meeting yourself, he said that he would get back to us”.
”No it’s only that Edward is bugging on me to get the proteins in here because he needs data for the investors and I thought to ask if we could buy the proteins instead of waiting for the other lab”.
”No, the easiest and fastest way is if they have it in stock at their lab then for us to order things around”.
”Okay, could you forward me his email so I can ask him myself?” frågade jag professorn. Försökte att smootha över läget, professorn var inte så nöjd. Damn him Edward sa jag till mig själv som får mig att göra sånt.
Gick till Edwards kontor sen igen. ”So I talked to the professor..”
”I saw that” sa han likgiltig.
”Well I don’t think that he likes me as much anymore” sa jag missnöjd. ”Anyway we can’t bypass people and buy things over the internet, we’ll have to wait for the other professor to answer first, he’s also involved in the project”. Edward såg missnöjd och likgiltig ut samtidigt. ”I’ll email him myself to speed up the process”.
”I am looking forward to some data from that” sa Edward medan jag lämnade hans kontor. Idiot tänkte jag igen.

Sedan stängde han dörren och gav mig the silent treatment resten av dagen när jag och en av tjejerna pratade i köket om helgen som varit och jag berättade om en viss kille som var på besök. Han vill inte höra om att jag träffar andra killar. Hoppas att han lider.

Annonser
2 comments
 1. ANNAWII said:

  Det går sakta men säkert framåt gumman, bra att du blir arg i stället för förtvivlad i bland! Det är ju så mkt lättare att gå framåt med lite ilska än enbart sorg!

  Sedan är jag ju så klart nyfiken på klänningen haha. Är det denna: http://www.hm.com/se/product/03215?article=03215-A Om så är fallet är jag lite (läs: mycket) avundsjuk ;).

  Kram finaste du och ta hand om dig, du förtjänar att vara lycklig!

  • thesadbox said:

   jaa haha, det är den klänningen och så knäppt att jag tänkte på dig just då i en H&M affär i köpenhamn <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: