Trouble is her only friend and he’s back again

Söndagar. Jag hatar söndagar. Den här existentiella ångesten som drabbar en på söndagar, hur kan den alltid slå vid samma tidpunkt varje söndag? Den där känslan av att jag befinner mig i Köpenhamn, i Danmark, långt bort från Sverige och jag har ingenting i sverige, förutom mina föräldrar men ingenting annat. Mitt jobb, all jobb jag har lagt ner på labbet utan att få några resultat på sistonde. Frustrationen av att känna mig värdelös, Edward vill inte ha mig, det går åt helvete för mina experiment, jag har nästintill inga kompisar här, ingen som tycker om mig, varför skulle de göra det, jag är värdelös, värdelös på förhållanden, på mitt jobb, jag känner mig alkoholfet, ful, sladdrig..

Imorgon ska jag börja på danska för skandinavier och jag är nervös redan nu. Okej att jag är en socialprick i vanliga fall och kommer bra överens med folk omkring mig men bara det att det är något jag aldrig har gjort förr, att det är nytt, nytt folk, svenskar och norrmän får mig panikslagen. Folk kommer att dela sig två och två och jag kommer att hamna utanför. Eller? På jobbet är jag enda svensken, har en egenskap som sticker ut så att säga och gör mig annorlunda från danskarna och jag får mycket uppmärksamhet och syns och hörs mycket. Jag trivs med den rollen. Men nu när jag kommer att bli omringad av massa andra svenskor (svensk-killar andelen där stör mig inte lika mycket som tjejandelen av någon anledning) så är jag så rädd för att försvinna.

Istället för att tänka att det här blir något roligt och nej jag kommer inte att hamna ensam på lektionerna för jag är en social människa och det kan bli ett bra tillfälle att träffa lite nytt folk, de är alla nya där, jag har en spännande utbildning och jobbar på ett roligt företag, varför skulle inte de tycka att jag är intressant? Och att det kanske finns massa trevligt folk där, nya vänner, att man kan kanske ta en öl efter lektionerna..Sånt, massa trevligt som kan hända så oroar jag mig om det okända istället, om den där tröskeln i början man måste komma över för att börja socialisera med andra personer, den där lilla kicken man måste ge sig själv när man går in i klassrummet för första gången och väljer ett bord att sitta på och det där leendet man måste slå på fastän man är panikslagen på insidan.

Och nu kommer vintern och jag får panik igen, tänk om den här vintern blir som alla andra vintrar, mörk, seg, deprimerande, ensamt, i ett förhållande jag inte vill vara i? Ah just det, jag har brytit det mönstret, det förhållandet innan Edward, jag befinner mig i Köpenhamn nu, det kan inte bli exakt likadant i år, det måste bli annorlunda. Så nu får det bli måndag snart så att jag kan säga ”Jag hatar måndagar!”

12 kommentarer
  1. Julia sa:

    Men åh. Du beskriver det bara så himla bra. Precis sådär känner jag också idag, och typ alla andra söndagar också. Och på måndagen är man trött och hatar den dagen.. Lättnaden brukar komma på tisdagen, då har man kommit över det där första jobbiga och tänker, men gud, det här var ju inte så farligt iallafall, jag fixar det ju. :) känner så väl igen den den där paniken du beskriver, och de jobbiga tankarna.. Varför ska man ha dom.. ? Så himla onödigt.. Själv har jag haft precis samma känslor idag, får panik, ångest, kan knappt andas av skräck och hopplöshet. Det är bara mörkt och man är själv och vad fan är meningen med allting egentligen. Har gråtit flera timmar. Du är inte ensam. Hoppas du kan sova gott inatt. Imorgon mår vi lite bättre och på tisdag ännu bättre. Andas lungt :) och jag är PRECIS likadan med det där att man tycker det är jättejobbigt med nya grejer. Nästnästa vecka skall jag börja på en ny avdelning på jobbet och jag har redan panikat flera gånger över det. Vem ska man prata med, tänk om de är hemska dom som jobbar där och ingen vill prata med mig eller om jag gör bort mig. Usch, livet alltså!!! ;)

    • Åh fina, jag blir så ledsen i hjärtat när jag läser att du har gråtit i flera timmar. Jag sov hela dagen idag och vaknade till vid halv 8 ikväll och det hade helt plötsligt blivit helt mörkt, läste om någon dålig nyhet om en som hade dött, kände mig typ som den sista som var kvar vid livet och jag borde inte vara vid liv..jaha tänkte att det är nu det kommer att hända..nu när jag inte krisar lika mycket längre så kanske jag kommer att lyckas ta livet av mig. Herregud vilka tankar på söndagar! Har fått lite mer vett i mig nu, lite mer hopp, det är söndagkväll, man kan inte göra så mycket. Söndag lunch-eftermiddag är värst. Om några timmar kan man börja hata måndagen, jag lär inte sova något inatt och oroa mig inför morgondagen. Tänker på dig, tänk så märkligt det är att vi inte ens känner varandra men går igenom samma slags känslor på söndagar. Skickar många många kramar <3

      • My sa:

        Åh jag känner likadant.Efter att ha varit borta några dagar trodde jag det skulle bli bättre att komma hem. Men nej då, såklart inte. Satt och grät hela flygresan hem, folk stirrade sjukt mkt men jag orkade inte bry mig. När tårarna rinner, livet känns hopplöst, då är det nära att jag går över till andra sidan. Men jag är inte redo än tänker jag då, och då gråter jag ännu mer. Patetiskt. Sjukt hur en människa kan göra en så jävla illa att man inte längre vill leva. Önskar det gick att spola tillbaka tiden 3 år. Men som ni säger så är det en ny vecka imorgon och förhoppningsvis en bättre vecka. Godnatt och stor kram till er båda

      • Åh My, kämpa på, det kommer att komma en dag när allting är lite mer hanterbart, det gör det. Han förtjänar inte dig, så fin och snäll du verkar vara och sånt stort hjärta du verkar ha, han tog allt det för givet för att han är skadad. Det är alltid jobbigt att ”komma hem”, komma hem till vad liksom? När hjärtat är kaos så finns inget hem. Imorgon börjar en ny vecka och då har vi alla överlevt en vecka till, vi finns kvar <3

      • Julia sa:

        Ja det kanske är så man skall göra… Vara uppe riktigt länge på lördagen och sova hela söndagen :) smart! Slipper man ju nästan hela söndagsångesten! Jag får oxå såna där tankar; ”nä nu orkar jag inte mer, jag vill dö.. Skönt det vore” typ.. när jag mår som värst kommer de.. Jobbiga tankar.. Känns som att alla andra har ett mycket bättre liv än en själv. Fast så är det ju säkert inte.. Säkert var och varannan person som mår precis så här. Kramar på dig med, värmde jättemycket att du skrev så fint i början av din kommentar!

  2. Känner igen det där… Just ensamma söndagar gör något särskilt dåligt med en…
    Jag tror det kommer gå bra på kursen! Passa på att hitta folk att lära känna. :) Finns säkert någon som du hittar något gemensamt med! Och du är alltid välkommen till Lund om du vill komma ifrån! ;) Kram!

    • uhh måste planera min outfit och locka håret imorgon och slå på charmen och skratta och le.. om de bara visste vad som pågår i mitt huvud liksom. Jag vill gärna komma till lund någon gång <3

      • Julia sa:

        Du duger som du är! :) o man behöver inte skratta och le om man inte vill, nästan bättre att ta det lungt och bara pejla läget i början.. Du är nog som jag, man har för höga krav på sig hur man skall vara, känner igen mig i det där :)

      • Det känns som att jag behöver beväpna mig med fina kläder och lockigt hår för att få känna mig lite mindre utsatt. Så konstigt att tänka så för vad spelar utseende för roll liksom? Men jag har så höga krav på mig själv att jag suger livet ur mig ibland :p

      • Julia sa:

        Det är sant. Allt för att höja självkänslan så mycket man bara kan är ju bara bra! :) oh, tänk om det är massa snygga killar på kursen… Spännande. Vill nästan byta liv med dig!!! :)

      • haha det är det enda som håller hoppet uppe att det kanske finns massa snygga killar där som man kan flörta med :p

      • Julia sa:

        Wie!! Hoppas! Ser fram emot en rapportering efteråt :)

Lämna en kommentar